Vanaf €100 gratis bezorging!           024 - 33 33 002          
Share on Facebook: Share on Twitter: Share on Google Plus:

Glasvezel patchkabel de verschillen

 

Glasvezel patchkabel aansluitingen

Er zijn verschillende typen glasvezel patchkabels verkrijgbaar. Op deze pagina proberen wij u een uitleg te geven over de verschillende type kabels en aansluitingen.

Om te beginnen kennen we 3 soorten aansluitingen. Namelijk LC, SC en ST:


LC Glasvezel Aansluiting
LC Glasvezel Aansluiting
SC Glasvezel Aansluiting
SC Glasvezel Aansluiting
ST Glasvezel Aansluiting
ST Glasvezel Aansluiting

 


LC: De LC Glasvezel connector is een moderne variant van de SC connector. Men drukt de connector in de aansluiting waar deze met 2 lichte klikjes vast komt te zitten. De LC Glasvezel connectoren worden naast op patchpanelen ook gebruikt als aansluiting op een Glas Module (ook wel Gbic of optic fiber connector genoemd) van een switch.

SC: De SC Glasvezel connector is een dikkere variant van de LC connector. Men drukt de connector in de aansluiting waar deze met een klik vast komt te zitten.

ST: De ST Glasvezel connector wordt geduwd in de ontvanger, en de buitenste cilinder wordt gedraaid om deze vast te zetten.

Glasvezel patchkabel typen

Naast de verschillende aansluitingen zijn er ook verschillen in de kwaliteit van de glasvezel kabel. Deze kwaliteit word aangeduid in OM1, OM2, OM3 en OM4.

OM1 en OM2 zijn jaren de standaard geweest. Deze glasvezel kabels konden worden toegepast van Ethernet (10 Mbit/s) tot gigabit ethernet (1 Gbit/s).
Vanwege hun relatief grote kerndiameter zijn deze glasvezel kabels ideaal voor gebruik met LED zenders.

Nieuwere implementaties maken vaak gebruik van laser geoptimaliseerde 50/125 um multi-mode fiber (OM3). Glasvezel kabels met deze specificatie hebben voldoende bandbreedte ondersteuning voor 10 Gigabit Ethernet tot 300 meter.

Door de sterk verbeterde productie methode is uiteindelijk de OM4 standaard uitgegeven. De glasvezel kabels met deze specificatie kunnen snelheden tot 10GbE aan.

  • Voor 16:00 besteld Vandaag verzonden!
  • Niet goed Geld terug
  • Vanaf 100,- Gratis levering
  • Eigen voorraad Korte lijntjes
  • Groot assortiment Scherpe prijzen!
  • Tevreden klanten 93% score
Heeft u een vraag over een patch- of serverkast? Bel ons gerust 024 - 33 33 002
Nieuwsbrief