Vanaf €100 gratis bezorging!           024 - 33 33 002          
Share on Facebook: Share on Twitter: Share on Google Plus:

Serverkast koeling, hoe werkt dat?

Serverkast koeling plaatsen, in dit topic leggen wij u hoe het werkt en wat u nodig heeft!

Serverkast koeling fan unit - 1U ventilator set met 4 stuks fan 19 inch, zwart

Hoe plaats ik een fan unit in de serverkast?

Het is belangrijk dat de serverkast koeling goed op orde is zodat de temperaturen van uw apparatuur in de kast onder controle blijven. Om de serverkast koeling optimaal in te richten zijn er diverse fan units verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen. U kunt de fan-unit zowel aan de onderkant als aan de bovenkant van de serverkast plaatsen. En mocht u het willen, kan het ook bovenop de serverkast (voorkeur gaat uit naar binnen in de kast). Zorg ervoor dat de fans altijd van onderuit aanzuigen en naar buiten blazen. Hiermee creëert u een optimale luchtcirculatie. Let-op: Het heeft geen zin om ventilatie in een geperforeerde serverkast te plaatsen.

Welke type fan units zijn er?

Er zijn diverse type ventilatoren beschikbaar. Het assortiment loopt van losse fans tot 4-voudige fan units. Alle fan-units hebben een hoogte van maximaal 1U en kunnen eenvoudig gemonteerd worden. Houd u tijdens het bestellen van onderdelen voor uw serverkast koeling wel rekening met de diepte van uw kast, serverkastkopen.nl verkoopt fan-units van 600mm, 800mm en 1000mm diepte.

In welke kasten kan ik ventilatoren plaatsen?

Eigenlijk kunt u in alle serverkasten (behalve geperforeerde) ventilatoren plaatsen mits de diepte overeenkomt met uw kast. Zorg ervoor dat de patchkast/serverkast aan de boven en onderkant voldoende ruimte heeft om lucht aan te zuigen en uit te blazen.

Ventilatoren stofvrij maken

Op het moment dat u ventilatoren stof aan het happen zijn zal de temperatuur in de serverkast flink toenemen. Controleer regelmatig of uw stofvrij zijn. Mocht dit niet het geval zijn kunt u het stof eenvoudig verwijderen door middel van gecompresseerde lucht welke u kunt kopen in een spuitbusje van 400ml.

Mocht u nog vragen hebben over het plaatsen van koeling in een serverkast, neem dan gerust contact met ons op: 024-3333002 of mail naar info[@]serverkastkopen.nl. Wij helpen u graag verder!

  • Voor 16:00 besteld Vandaag verzonden!
  • Niet goed Geld terug
  • Vanaf 100,- Gratis levering
  • Eigen voorraad Korte lijntjes
  • Groot assortiment Scherpe prijzen!
  • Tevreden klanten 93% score
Heeft u een vraag over een patch- of serverkast? Bel ons gerust 024 - 33 33 002
Nieuwsbrief